Българско, Българка и Българин с главно Б в Българската граматика

4
317

Главно Б за Българското, Българките и Българите
Главно Б за Българското, Българките и Българите
Преди около час създадох във Facebook групата Българско, Българка и Българин с главно Б в Българската граматика
Защо?

Ако почна да обяснявам за влиянието на писаната реч върху нашето мислене, ще се получи дъъъълга и накрая скучна тема за методите за формиране на морални ценности и ментални връзки в човешкото съзнание.
Но ако го кажа простичко, всички ще са съгласни, че ние Българите сме извоювали правото си да бъдем уважавани от собствената си граматика и да не ни смятат за неграмотни, когато ползваме главно Б в думи като Българско, Българка, Българин и Родина.
Напротив, нека главното Б бъде израз на нашето достойнство, израз на величието на една нация, оцеляла хилядолетия, на континент, където културата не прощава грешки.

И точно сега, когато сме на път да берем горчивите плодове от малката грешка на малкото „б“, трябва да го сменим, защото националният нихилизъм настъпва воден за ръчичка от глобализацията на икономиката, политиката и културата.

Във времена, когато чуждици и чужди заемки все повече се вмъкват в речта ни, едно главно Б ще внесе равновесието на което да се крепи нашето национално самочувствие.

Присъединете се към тази група и дайте своя дял в облагородяването на Българската граматика.

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаИмигранти са внесли над 2 млрд. лева през 2009г
следваща писаницаТехнологии на бъдещето
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
4 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
lesen
lesen
12.01.2010 23:38

a Ciganin s glavno C li go iska6? oprawi si spell-checker-a i stiga se pravi na interesen.

ipotpalex
ipotpalex
31.01.2010 23:11

Доста интересена теория.

sashkagr1
sashkagr1
22.02.2010 1:04

Самочувствие има този,който помни славната си биография.Ключът на Българското достойнство е в знанието на истинската ни история.Създадената през 681-ва година България е дванадесетата България по ред.Време е – събуждаме националното си самосъзнание!Огромен Български свят,разпилян по евроазиатската земя!Първият световен феномен – възкръсване на Българския Дух!Болъгар – човек,оцеляващ винаги!Бактрия със столица Бълг.Оттук и етнонимът ни – БЪЛГ(високо издигнати) и АРИ(свободни) – вродено благородство и свобода.