Българско, Българка и Българин с главно Б в Българската граматика

4

Главно Б за Българското, Българките и Българите
Главно Б за Българското, Българките и Българите
Преди около час създадох във Facebook групата Българско, Българка и Българин с главно Б в Българската граматика
Защо?

Ако почна да обяснявам за влиянието на писаната реч върху нашето мислене, ще се получи дъъъълга и накрая скучна тема за методите за формиране на морални ценности и ментални връзки в човешкото съзнание.
Но ако го кажа простичко, всички ще са съгласни, че ние Българите сме извоювали правото си да бъдем уважавани от собствената си граматика и да не ни смятат за неграмотни, когато ползваме главно Б в думи като Българско, Българка, Българин и Родина.
Напротив, нека главното Б бъде израз на нашето достойнство, израз на величието на една нация, оцеляла хилядолетия, на континент, където културата не прощава грешки.

И точно сега, когато сме на път да берем горчивите плодове от малката грешка на малкото „б“, трябва да го сменим, защото националният нихилизъм настъпва воден за ръчичка от глобализацията на икономиката, политиката и културата.

Във времена, когато чуждици и чужди заемки все повече се вмъкват в речта ни, едно главно Б ще внесе равновесието на което да се крепи нашето национално самочувствие.

Присъединете се към тази група и дайте своя дял в облагородяването на Българската граматика.

4
Оставете Мнение

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментари
0 Следящи разговора
 
Най-гласуван коментар
Гореща нишка от коментари
4 Автори на коментари
sashkagr1ipotpalexTrudenlesen Скорошни автори на коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Запиши се за отговори  
най-нови най-стари най-гласувани
Уведоми ме за
lesen
Гост
lesen

a Ciganin s glavno C li go iska6? oprawi si spell-checker-a i stiga se pravi na interesen.

ipotpalex
Гост
ipotpalex

Доста интересена теория.

sashkagr1
Гост
sashkagr1

Самочувствие има този,който помни славната си биография.Ключът на Българското достойнство е в знанието на истинската ни история.Създадената през 681-ва година България е дванадесетата България по ред.Време е – събуждаме националното си самосъзнание!Огромен Български свят,разпилян по евроазиатската земя!Първият световен феномен – възкръсване на Българския Дух!Болъгар – човек,оцеляващ винаги!Бактрия със столица Бълг.Оттук и етнонимът ни – БЪЛГ(високо издигнати) и АРИ(свободни) – вродено благородство и свобода.