България – Пират номер Едно

7
52
BG-ПИРАТИ
BG-ПИРАТИ

Франсез Муур – изпълнителен вицепрезидент и регионален директор за Европа в IFPI (Международната федерация на звукозаписната индустрия) наклевети България като ПИРАТ номер 1 в Европейския Съюз, за което награди министрите Цветанов и Рашидов (и двамата са Български министри) за заслуги в борбата срещу интелектуалната собственост (!).

Ако си мислите, че госпожа Муур е високопоставен държавен Европейски служител, ще трябва да ви приземя.
Едва ли Европа ще се компрометира с някаква женица, която награждава министрите на държавата пират номер 1 в Европа.
Европа не награждава такива министри и държави, а ги наказва.
Въпросната госпожа представя бизнес интересите на звукозаписната индустрия в света, разбирай САЩ.
Разбира се, че ще е САЩ.
Кой слуша европейска музика и кой гледа европейски филми!?
Освен това Европа е варварска земя която ражда пирати като The Pirate Bay, Замунда и Арена (последните два са Български и от уважение към наградите на Цветанов и Рашидов няма да ви дам връзки към тях)

Та като споменах за наградите се зачудих на акъла на нашите политици и на тяхното безрамие.
Чудя се на дупедавците политици, които приемат бонбончета от госпожици, които, както казваше баба ми не си заслужават да си хвърля и сопола на тях, но се не сещат за достойнството на Българите, които са наричани ПИРАТИ в собствената си държава.

Чудя се и на Българите, които заслужават малко „б“, и които ме упрекваха, че няма да гласувам.
Надявам се, че вече проглеждате, мили ми българчета, и виждате, че няма „по-малко зло“.
Никой политик не е „по-малко лош“, ако позволява чуждият бизнес да ни диктува и да ни обижда като пирати и крадци.
Никой не е „по-малко лош“  ако приема подаръци (или награди) от самозабравили се женици, които диктуват своите интереси на Българска сцена, сипейки обидни определения по Българския народ и държавност.

Американизацията ЯКО навлиза в Българския жаргон и политически речник, но докато това е разбираемо за чалгарите и малоумниците, то политиците и бизнес лидерите ни трябва много внимателно да се ослушват за вменяващите вина думички като „пиратство“ и „Америка“.

Никого не хокам, ама и няма кого да похваля.

Ще похваля Гърците, щото не ги е страх да излязат на улицата и да си извоюват 300 милиарда евро, а после не ги е страх да излязат на улиците и да кажат на правителството си, че няма да позволят от тези пари да се пести на гърба на народа.

Браво на Вас Гърци!
Ако си бяхте стояли на топло вкъщи, да бяхте стигнали на хала на българските пирати.

Полезно четиво:
WebCafe: Голямата лъжа
МАЛКО МИСЪЛ, МАЛКО ИДЕИ…: С добри намерения и направо към ада.

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаОпит за въоръжен грабеж у дома-2
следваща писаницаКак се ловува (съставките на всеки успех)
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
7 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
stir
stir
05.05.2010 2:30

Ясно ли е за какво протестират гърците? Каква алтернатива предлагат?

Тяхната държава харчеше повече отколкото има. Сега дължи пари и тези пари трябва да се платят, а единствената възможност за това в момента и в дългосрочен план е чрез намаление на разходите и увеличение на приходите. Няма лесен изход за гърците. Все някой, някога, трябва да поеме отгворността за неправилните решения. Съчувствам на учителката, която беше цитирана от ройтерс, че цял живот работила, а сега какво й причинявали, но това е грубата реалност.

Защо пък трябва германците да плащат, та гърците да харчат?

stir
stir
Отговор на  Truden
05.05.2010 13:22

Труден, благодаря ти за разговора. Тук има противоречие: хем народът избира управниците си, хем после не иска да плаща задето е избрал калпави управници. А какво иска? Хем да е на слънце, хем да е на сянка, хем като греши да не бъде наказан и пак да си живее безгрижно. Този свят не е построен така. Аз съм убеден, че ако и нас ни докарат до просешка тояга и нашият народ ще заяви, че не иска да е толкоз беден – всъщнсот вече дори сме го правили. Между другото, това е вероятност – икономисти предупреждават, че може да се озовем… Прочети нататък »

stir
stir
Отговор на  Truden
05.05.2010 16:38

„И когато обещанията се превърнат в дългове и мизерия, естествено е народът да излезе на улиците и да поиска сметка за излъганите си надежди и празните обещания.“ Принципно да. Но какви са основанията да твърдим, че Гърците правят това? Може би така ни се иска. Техните протести са нахалост. Окей, не искат дългове и мизерия, признавам им го. Но какво искат? Анархизъм? Нали преди по-малко от година избраха това правителство. „И както стана ясно от събитията в Атина през миналата седмица – протестите са само началото на разпада на ценностите, на обществото и на институциите.“ Ред. коментар, Капитал, 12 дек.… Прочети нататък »

stir
stir
Отговор на  Truden
05.05.2010 19:10

Може би хора като теб трябва по-често да говорят и със сигурност да им се дава думата повече. Може пък гърците да са надушили правилния път. Нека видим.