бТВ: Сгрешихме, но не сме виновни

0
78
бТВ
бТВ

бТВ излезе с официално становище по повод отразяването на протестите срещу Закона за горите, породило обществено недоволство към тях.

Когато говорим за манипулативната сила на медиите, мнозина си мислят, че при тях работят специално наети за целта специалисти, които познават психологията на медийния потребител, по-добре отколкото познават съдържанието на банковите си сметки.
Да, такива специалисти работят в големите и влятелни медии, но бТВ или се мисли за прекалено голяма, или нас мисли за прекалено малки, за да види нуждата от тях.

В бТВ сигурно си мислят, че притежаването на камера и микрофон е достатъчно условие за успешна манипулация, особено ако те са в ръцете на журналисти като дамата,  чиито журналистическата етика и професионализъм са точно определени от името на нейното предаване „Нищо Общо“.
Защо казвам това?

Защото прочетох официалното становище на бТВ, в което липсва елементарна интелигентност в опита да се внуши, че „НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ, защото не е имало умисъл. бТВ просто сгреши, както и всички вие сте го правили.

Нека прочетем становището на бТВ с междуредията:

Допуснахме грешки в отразяването на протестите. всеки прави грешки Въпреки липсата на умисъл, те предизвикаха разбираемо недоволство въпреки липсата на умисъл у част от нашите зрители и създадоха погрешно впечатление за тенденциозност в представянето на събитията по bTV погрешно впечатление, погрешно впечатление.

погрешното впечатление за тенденциозност и недоволство в част от зрителите, въпреки липсата на умисъл .

Извиняваме се „молим за извинение“ би било неточно за случая на зрителите, които са се почувствали подведени и засегнати те са се почувствали подведени и засегнати, но ние не сме ги подвели и засегнали. Разбира се, грешките са анализирани и има наложени санкции разбира се. Телевизията ще вземе всички необходими мерки те да не се повторят. Телевизията ще вземе мерки! Не ние, ръководителите/журналистите/колективът/администрацията, а телевизията ще вземе мерки.

Със съжаление отчитаме, че недоволството към грешките на bTV по време на гражданските протести беше употребено от определени икономически, политически и медийни кръгове. вашите протести дават храна на нечистоплътни икономически, политически и медийни кръгове Категорично възразяваме на спекулациите за преднамерена и умишлена тенденциозност от страна на bTV. това бе неволна грешка, и вече се извинихме, че сте се почувствали подведени и засегнати

bTV е и винаги е била част от мултинационална медийна компания, в която основна ценност е доверието на зрителите и основно правило е редакционната политика да бъде изцяло независима от търговската политика и дейност на предприятието. бла-бла-бла-бла независими от парите, с които ни плащат  Административното ръководство на компанията не влияе върху професионалната преценка на журналистите, продуцентите и главния редактор на отдел „Новини и актуални предавания“ при отразяването на събития от всякакъв характер. бла-бла-бла не ни интересуват интересите на администрацията

Освен част от международна група, bTV е и част от публична компания, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса и всички вие можете да си купите от тях и да станете собственици на телевизията, в тази връзка, целият ръководен екип е обект на периодични тримесечни одити и ние сме като на длан пред вас. Един от аспектите на тези проверки е и потенциално отклоняване от правилата и/или потенциален конфликт на интереси никой от притежателите на акции няма интереси в друг бизнес. Нито веднъж в 12-годишната история на bTV не е установено нарушение на гореспоменатите правила, което е ясно доказателство за несъстоятелността на твърденията за конфликт на интереси ПОВТАРЯМЕ, никой притежател на акции няма интереси в туристическия или друг бизнес, и ако някой твърди противното, поставя под съмнение честността и професионализма на одиторите и/или бТВ. Професионализмът и интегритетът на екипа на медията бяха оценени и потвърдени още веднъж при смяната на собствеността на bTV през 2010 г., когато новите собственици запазиха целия ръководен екип на компанията. ни в клин, ни в ръкав, но да подчертаем, че ръководният екип е оценен и от новите собственици, които са си купили акциите от Нюйоркската фондова борса.

Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред милионите си зрители отговорност не на ръководството, не на журналистите, а на бТВ. Поемаме предизвикателството, че ако много грешки са простени на други, то и най-малката неточност не може да бъде простена на bTV заради огромното й влияние в обществото не бъдете толкова коравосърдечни към бТВ – най-влиятелната медия в България.

Най-силното доказателство за безпристрастността на bTV е и ще продължи да бъде доверието на зрителите дайте ни отново своето доверие. Именно то ни мотивира дайте ни го да станем още по-внимателни и прецизни в работата си и още по-взискателни към професионализма си, защото ние сме ПРОФЕСИОНАЛИСТИ.

Накратко (или както бТВ би казало „в резюме“):

И цялата тази дандания за нищо и никаква грешчица, която ви накара да се почувствате подведени и обидени, и която не можахте благородно да простите, както прощавате на незначителните медии!  Създадохте си погрешно впечатление за тенденциозност в представянето на събитията по bTVВ и бяхте употребени от определени икономически, политически и медийни кръгове.
Но бТВ ви прощава и ще продължава да доказва своята безпристрастност чрез вашето доверие, което отново ще имаме, защото сме професионалисти.

С тия червенички междуредия е замислено истинското становище-извинение, на медията с „огромно влияние в обществото“.
В него не се казва „ние, ръководителите и журналистите на бТВ“.
Сигурно защото такива в бТВ няма.

Има само интереси.

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаВсичко тече…
следваща писаницаПриказка за Градината (17) – за Избора
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари