Ще гласувам с невалидната бюлетина

15

Няма да гласувамСлед големи убеждавания (кандърми, агитации) реших да гласувам.
Да, аз който оревах света (орталъка, дъ уърълд) че не трябва да гласуваме, преклоних глава пред светлите умове на политическото пристрастие.
Ще гласувам!
С невалидна бюлетина.
Не съм сигурен дали в ЮАР ще имаме избирателна секция, но ако се наложи ще прескоча до Турция (с турските авиолинии). Там ще имат над сто и двадесет избирателни секции.
Не е важно дали ще имат всички бюлетини.
Моята ще е невалидна.

Защо не исках да гласувам:

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
Избори – недоверието не се брои

15
Оставете Мнение

avatar
15 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Следящи разговора
 
Най-гласуван коментар
Гореща нишка от коментари
8 Автори на коментари
VenyW-SEOМиткоТруденelan Скорошни автори на коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Запиши се за отговори  
най-нови най-стари най-гласувани
Уведоми ме за
Ivaylo Bakalski
Гост

Да, наистина е по-добре така. Знам, защо не искаше да гласуваш – за да се получи скандално малък процент гласуващи. За нещастие – и на това му намериха цаката – оказва се, че направиха още по-лесно двойното, тройното и т.н гласуване. Така политиците няма да допуснат скандално малка бройка на избирателите.

Филипа
Гост

Крачка напред 😉 На тези избори с невалидна, на следващите с валидна.

Joro
Гост

Не, няма да гласувам! Не защото няма кой да ме убеди да го сторя. Не защото всички са маскари. Не защото не искам да съм против, а За! А защото цялата тази „демокрация“ е само лицемерие и една обществена заблуда. Да – знам че за сега няма нормална алтернатива, но все пак се зараждат нови идеи, които съм убеден че рано или късно ще оживеят. Не искам да цапам съвестта си с участието си в този глупав татър. Не искам да съм нито публика нито участник! В моят свят, света на близките ми и приятелите ми се опитвам да има… Прочети нататък »

elan
Потребител

От години слушам как ако не гласувам давам гласа си на точно на тези, за които не искам да гласувам, но никога не седнах да помисля защо е така и така ли е изобщо. Днес ми се отвори малко прозорче в работата и седнах с един лист и един химикал и си направих следната елементарна сметка: Ако 100 човека представляват 100 % гласоподаватели и от тях 25 човека гласуват за еди коя си партия (твърд електорат да го наречем), тези 25 човека са 25% от всички гласове. Но ако от 100-те човека 50 не гласуват, вече само 50 от тях… Прочети нататък »

Труден
Гост

В днешна България, ако не искате да се чувствате излъгани след изборите, имате три възможности:

  1. Не гласувай
  2. Гласувай с невалидна бюлетина
  3. Гласувай за най-лошите

Ако се излъжеш на третия вариант, ще е само за добро 😉

Митко
Гост
Митко

Брат- изключително глупава постъпка Още по-лошото е че я рекламираш – Зорът за подобни $бойкоти$- гарантиращи успех за БСП и ДПС с твърдия електорат у нас го правят управляващите- Става ясно кого облагодетелстваш с подобни действия–

Труден
Гост

@Митко Тънкостта на ситуацията е, че БСП-ДПС са избрали най-удобния за тях момент за гласуване – лятото, ваканция, младите са далеч. Другата тънкост е, че всичко така е подготвено, че да гласуват колкото може по-малко. В чужбина гласуването е МНОГО ТРУДНО, освен в Турция. Помисли и ми кажи, кой прави услуга на БСП-ДПС, аз който няма да гласувам или ти, който ще направиш 35% гласували. Ако никой не гласува, или валидните гласове са около 15-20% ще можем да искаме нови избори в по-удобно време. Ще им покажем игрите и ще им дръпнем гласовете. Ама това е СЛОЖНО за малките ви… Прочети нататък »

elan
Потребител

Да разбирам ли, че простите ми сметки по-горе не са вярни? Защото така както си го обяснявам аз, негласувалия всъщност налива %-и за БСП и ДСП, а не гласувалия.
А че тяхната идея е да не гласуваме е ясно. Не трябва ли точно затова да се заинатим и да гласуваме, та било то и с невалидни бюлетини?

Труден
Гост

@Елан Абе всеки да си прави каквото си знае. Аз споделям моето виждане на нещата. Ясно е, че ще гласуват по-малко от 50% от общия брой на Българските избиратели. Както и да гласуваш БСП и ДПС ще влязат с такъв ГОЛЯМ процент, че ще могат да стопират каквото си пожелаят. Манипулацията работи безотказно. Тези които няма да гласуват ще отидат до урните само ако има МАСИРАНА кампания за гласуване, но такава няма. Също, ако е в по-удобно време (септември), ще има повече гласували. Изходите са два: Или изборите по-късно (това няма да стане) Или да гласуват само 20% (и това… Прочети нататък »

W-SEO
Гост

Хора, гласувайте за партия – изразете Вашата позиция! Гласувайте за всеки но не и за ДОГАН!

Тези от Вас, които не гласуват – те автоматично гласуват за ДПС – да си знаете

elan
Потребител

До сега не съм се интересувала как точно става разпределението на гласовете, но покрай призивите ,,Гласувай!“ – ,,Негласувай!“ вчера се поинтересувах и ми разясниха следното нещо: Ако не гласувам, гласувам с невалидна бюлетина или гласувам за партия, която няма да премине 4%-та бариера, гласа ми ще бъде разпределен за партиите, които са я преминали и са се ,,класирали“ за парламента. Т.е. всички гласове на негласували или ,,неправилно“ гласували пропорционално се разпределят на онези, които не искаме и заради които сме дали протесният си вот. Във всички случаи те са си опекли работата отдавна, когато са приемали закона и се оказва,… Прочети нататък »

veny
Потребител
veny

Уважаеми господа (другари по съдба) ,системата е такава ,че и да гласуваш ,било то с празна или пълна бюлетина ,и да не гласуваш пак ще си пре…..н. Защото който е на власт ,той яде баницата ,А народа е казал ,че не е виновен този който яде баницата ,а тоя който му я дава. Защото като гласуваш си една хартийка ( извинете – бюлетина ) Защото правата и свободата никой няма да ти ги подари ,те ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВОЮВАТ. (четете Ботев и Вазов ,те са актуални и сега ) И ще те чуят ,единственно и само когато си на площада ,всред стотици… Прочети нататък »