За овцете и дашните българченца

4
113

Дашна демокрацияснимка от ere.net
Дашна демокрация
Бе-е, казала овцата.
Да бе-е, съгласила се дружката й.
Браво бе-е, похвалила ги трета.
Бе-е, изблеяло задружно цялото стадо и се наредило на опашка за доене.

* * *

Същото правят и човеците в България, само че вместо БЕ-Е-Е се чуват какви ли не глупости и УМНОСТИ.

Ако сте учили история сигурно знаете, че България в новата си история винаги е била безхарактерната и страхлива подлога на силния на деня.
Не че България го е искала, но такива са й били управниците.
Когато насреща се е изпречвал някой политически побойник с големи мускули и апетити, Българският политически компас винаги е сочил… свалените ни гащи.
„Навели сме се на вашата милост, и като ще ни работите, сигурно ще ни подхвърлите поне една апетитна хапка и кърпа, та да се обършем от плодовите ви опити на голия ни задник“.
„Турското присъствие“ по нашите земи ни е научило, че трябва да сме СЪС, а не ПРОТИВ, защото второто изисква дупе да ти е яко, а първото само да е дашно.

Ясно е, че сме дашни и се обръщаме като фурнаджийска лопата, но защо имаме кучешкия адет да лаем по предишните си господари и да сме недоволни от миналото си, което някога е било началото на „светло бъдеще“.
Овчемъдрието на „най-големият“ ни политик Ст. Стамболов е стигнало до там, че е поставило България под немско царуване, защото султана е отказал поканата му да стане отново единодържец на Българите.

Човеците Български винаги са викали „Ура“ за своето бъдеще и У-у-у-у… на своето минало.
Така е и при днешната ни най-нова и „най-демократична“ история – всички предишни години са У-у-у-у…
Но има едни 45 години, които са най-Ууу.

През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура.
За първото, признателна България им издигна паметници.
Издигна им и за второто.
Днес обаче се оказва, че двадесетте милиона загинали руснаци не заслужават паметник в София, че и в България.
Защо ли?
Е,ми защото вече сме демократи, а онези които са мрели в боевете срещу фашизма са били комунисти.
Комунистите са ЛОШИ и даже 20 милиона убити им е малко за паметник.
Паметник заслужават само демократите, като ония американски летци, бомбардирали София в борбата срещу фашистка България.
За тези демократични американски летци, дашна България издигна паметник в София, като благодарност за разрушената ни столица и избитите „фашистки“ мирни софиянци.

Колко пошло, усукано, промито, просташко и (вие допълнете) може да е човешкото съзнание, та да издига паметник на убийците си, а да събаря този на освободителите си.
Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим?
Не, сигурно не ни е освободила…
Те са имали ИНТЕРЕСИ в България, която са ОКУПИРАЛИ за 45 години, както преди това изгониха турчулята, пак за собствения си интерес.

Вижте, какво мили българчета с плитки мозъчета, ниски челца и неблагодарна памет.
Вие не знаете какво е Благодарност, та затова и искате да рушите и да заровите в забвение, онези, които проляха кръвта си за вас.
Да, вие на мъртвите трябва да сте благодарни.
Те за вас, за братята си славяни, за братята си Българи са умирали.
Те не са знаели имперските и комунистически тайни планове и мизерни кроежи за разделение на света.
Те не са познавали властта.
Те са познавали единствено честта и гордостта, на освободители.
Умирали са за родината и за вас, чижденците от България, които те са наричали братя, а вие днес наричате „имперски или комунистически окупатори“.

Милички дашни българчета,
Не Руснаците, умрели за свободата на България са виновни за вашето 45-годишно „комунистическо робство“.
Вашето малодушие и страхливост са ви виновни.
Вашата ДАШНОСТ и днес ви прави лизачи и дребни робуващи душици.

Да ви припомня ли, че не вие донесохте демокрацията в България, а оня Руснак с белега на главата.
Защото ако той не беше решил да си свали ръката от гушата на България, вие нямаше да посмеете да си вдигнете гащите и да се изправите.
Всъщност вие не сте си вдигали гащите.
Само си обърнахте задника на запад.

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаПриказка за Градината (16) – за Хората и човеците
следваща писаницаА ние с тебе се обичахме във други цветове
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
4 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
Dedovhuj
Dedovhuj
14.01.2011 2:20

Не ми оставя нищо друго освен от името на всички българи да им подаря на Сините Талибани по един Вазелин. Оцветен в Синьо.

Кака Емигрантка

Tomova
Tomova
14.01.2011 2:29

Еми сега например още в учебниците по Човек и общество (старата бивша „История“) третокласниците ги учат за българи и траки. Но за славяни нямат урок. – Нито думичка! Това е то да ти режнат от Брюксел или кой там е финансирал учебника корена с голямата цензурираща ножица. И на това му викат… „демокрация“? И… преход? Преход към какво? Към забравяние на исторята си и към пълна асимилация отвън! Такива „водачи“ прокарващи подобна цензура да не ме учат що е „окупация“. Моля да си запазят инсценировките за себе си!

Tomova
Tomova
14.01.2011 2:36

Какви „императорски стремежи“? Кой и от КЪДЕ, за Бога, ги изрови. Вижте какво мисли най-големият западен журналист Макгахан за тях и после лъжете: „Що се касае до стремежите на русите, аз не забелязвам нито признаци, нито загадки на желание или надежда да обсебят Цариград или каквато и да е част от Турската империя. Като казвам тъй, аз не засягам тайните планове на руските дипломати или на руските държавни мъже, за които нямам претенции да знам нещо определено. Може и да имат завоевателни цели, възползвайки се от великодушните стремления на руския народ. А що се касае до русите като народ, те… Прочети нататък »

Tomova
Tomova
14.01.2011 3:04

НАДУПВАНЕ СИ Е ТО… На 40 000 американски войника годишно за 70 години напред…. Окупацията която Инджев Ви скри за 9 януари 2011! Страшно е!