Няколко признака,че си пълен смотаняк

4
620

Ти си пълен смотаняк ако:

1. Ползваш думички като „хейтър“, „ъпгрейд“, „ъпдейт“, „сори“ и други „умни“ чуждици, които си налапал като папагал, без да се замислиш, че с тяхната употреба показваш колко си лесен да ти се набие нещо смотано в главицата тъпа.

2. Обичаш да даваш съвети, които са известни на всички, защото вече са, или се пробутват като ценности в обществото ни.
Когато метнеш „обичайте се“, както се мята свинска пържола върху скарата, ти всъщност създаваш клише.
Съжалявам, но нямаме Българска дума за „клише“, защото не ни е в културата и кръвта. Това ни е подарък от комунистическите другари и демократическите културисти.

3. Когато спориш се сърдиш, че другата страна в спора не е отворена за чужди мнения, забравяйки да отнесеш това изискване към себе си. Освен това, ти бъркаш спора с обсъждането. Спорът е за да докаже тежестта на едно от мненията, а обсъждането е за да ги помири, да намери връзките между различното виждане на проблема, и да ги обедини в една полезна и за двете страни идея или ценност.

4. Гледаш телевизия повече от един час на ден. Тя е твое развлечение, тя е нещото което ти поднася умствена и душевна храна.
За теб е прекалено трудно и безинтересно да търсиш тази храна в общуването с другите, в четене на класици и философия, и в слушането на културно и социално ангажирана музика.

5. Обичаш Интернета, където си анонимен или с прякор, зад който никой не те познава. Тогава се чувстваш свободен, силен и неотразим. Интернетът е твоят първи живот. Във втория си никой.

6. Твърдиш, че обичаш човека, но не разбираш любовта към животните. За тебе те са собственост, но не усещаш, че „моята жена“, „моят мъж“, „моите деца“ са мислени също като собственост. Чудно как обичаш тях.

7. Тази писаница и подобните на нея, извикват раздразнение в теб. Когато някой напише „големи сте смотаняци“, ти го приемаш лично и като преднамерена обида към теб. Ти винаги виждаш себе си във всяко обръщение направено в множествено число. Защото си овца!

8. Вече се хващаш за клавиатурата с твърдото намерение да ми кажеш колко съм прост.

Слушам те!

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаПритча за мръсниците
следваща писаницаT=∞ (Ти Си Безкрайност)
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
4 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
Бат Радко
Бат Радко
31.10.2018 20:01

Автора на статията е пълен комплексар(смотаняк). Откога смотаняците определят кои са смотаняците бе цървул?

Лесен
Лесен
Отговор на  Труден
13.05.2019 14:15

Малоумно творение, смотаняк се прави на много печен и отворен… Резултатът е жалък☺️