#Facebookdiet, или защо реших да не ползвам Facebook за един месец

Публикувано от Труден на

#facebookdiet

#facebookdiet

Днес реших да започна #Facebookdiet (#Фейсбукдиета)
Защо?
Защото Facebook, YouTube, Apple и Twitter решиха че имат право да ни отнемат гарантираното право на свобода на словото. Тези четири безсрамни Интернет гиганти най-нагло, взеха координирано решение да запушат устата на Алекс Джоунс и екипа му, като изтриха от социалните мрежи неговия website InfoWars.

С този си акт, тези монополисти потвърждават твърдението ми, че вече сме преминали във фазата на „демокрация ПРОТИВ„. Това е фазата, в която управляващите усукват демократичните ценности до степен при която всички граждани се третират като потенциални престъпници. И това се прави с твърдението, че така се гарантира нашата сигурност.

Излишен е въпросът прави ли ни цензурата да се чувстваме по-сигурно.
По-сигурно ли се чувстваме ако ни е забранено да изразим своите съмнения, неодобрения и критики към управляващите, и техните действия и решения? По-добре ли ще се чувстваме ако имаме право да викаме „браво“, но нямаме правото да извикаме „предатели!“?

Не е важно дали Алекс Джонс е свестен и правдив или е алармаджия, комуто нищо не се харесва. Ако могат да запушат неговата уста, могат да запушат и вашата. А и не ви ли кара да се чувствате неудобно, когато властта запушва нечия уста, а вашата е широко отворена. Не е ли това обида към вашите ценности, които нямат какво да кажат и което е по-лошото – съгласяват се с арогантното отнемане на човешките права?

Мен лично всичко това много ме притеснява и затова реших за един месец да не посещавам Facebook, YouTube и Twitter, след което ще ги огранича до минимум. Търсенето в Интернет вече ще го правя с Bing, DuckDuckGo и Ecosia.
Предполагам, че за мнозина ще изглеждам като Дон Кихот, който се бие с вятърни мелници, но ако аз не го направя, кой друг ще го направи?

Ако ти не го направиш, кой друг?

Категории: Общество

Труден

Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява

Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари
0
Споделете своето мнениеx