Няма да гласувамСлед големи убеждавания (кандърми, агитации) реших да гласувам.
Да, аз който оревах света (орталъка, дъ уърълд) че не трябва да гласуваме, преклоних глава пред светлите умове на политическото пристрастие.
Ще гласувам!
С невалидна бюлетина.
Не съм сигурен дали в ЮАР ще имаме избирателна секция, но ако се наложи ще прескоча до Турция (с турските авиолинии). Там ще имат над сто и двадесет избирателни секции.
Не е важно дали ще имат всички бюлетини.
Моята ще е невалидна.

Защо не исках да гласувам:

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
Избори – недоверието не се брои

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаДвусмислието в българския политически лозунг
следваща писаницаКонкурс за преводач на Български
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
15 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
Ivaylo Bakalski
23.06.2009 21:45

Да, наистина е по-добре така. Знам, защо не искаше да гласуваш – за да се получи скандално малък процент гласуващи. За нещастие – и на това му намериха цаката – оказва се, че направиха още по-лесно двойното, тройното и т.н гласуване. Така политиците няма да допуснат скандално малка бройка на избирателите.

Филипа
23.06.2009 23:04

Крачка напред 😉 На тези избори с невалидна, на следващите с валидна.

Joro
24.06.2009 16:05

Не, няма да гласувам! Не защото няма кой да ме убеди да го сторя. Не защото всички са маскари. Не защото не искам да съм против, а За! А защото цялата тази „демокрация“ е само лицемерие и една обществена заблуда. Да – знам че за сега няма нормална алтернатива, но все пак се зараждат нови идеи, които съм убеден че рано или късно ще оживеят. Не искам да цапам съвестта си с участието си в този глупав татър. Не искам да съм нито публика нито участник! В моят свят, света на близките ми и приятелите ми се опитвам да има… Прочети нататък »

elan
elan
01.07.2009 14:02

От години слушам как ако не гласувам давам гласа си на точно на тези, за които не искам да гласувам, но никога не седнах да помисля защо е така и така ли е изобщо. Днес ми се отвори малко прозорче в работата и седнах с един лист и един химикал и си направих следната елементарна сметка: Ако 100 човека представляват 100 % гласоподаватели и от тях 25 човека гласуват за еди коя си партия (твърд електорат да го наречем), тези 25 човека са 25% от всички гласове. Но ако от 100-те човека 50 не гласуват, вече само 50 от тях… Прочети нататък »

Труден
01.07.2009 14:20

В днешна България, ако не искате да се чувствате излъгани след изборите, имате три възможности:

  1. Не гласувай
  2. Гласувай с невалидна бюлетина
  3. Гласувай за най-лошите

Ако се излъжеш на третия вариант, ще е само за добро 😉

Митко
Митко
01.07.2009 14:30

Брат- изключително глупава постъпка Още по-лошото е че я рекламираш – Зорът за подобни $бойкоти$- гарантиращи успех за БСП и ДПС с твърдия електорат у нас го правят управляващите- Става ясно кого облагодетелстваш с подобни действия–

Труден
01.07.2009 14:37

@Митко Тънкостта на ситуацията е, че БСП-ДПС са избрали най-удобния за тях момент за гласуване – лятото, ваканция, младите са далеч. Другата тънкост е, че всичко така е подготвено, че да гласуват колкото може по-малко. В чужбина гласуването е МНОГО ТРУДНО, освен в Турция. Помисли и ми кажи, кой прави услуга на БСП-ДПС, аз който няма да гласувам или ти, който ще направиш 35% гласували. Ако никой не гласува, или валидните гласове са около 15-20% ще можем да искаме нови избори в по-удобно време. Ще им покажем игрите и ще им дръпнем гласовете. Ама това е СЛОЖНО за малките ви… Прочети нататък »

elan
elan
01.07.2009 14:55

Да разбирам ли, че простите ми сметки по-горе не са вярни? Защото така както си го обяснявам аз, негласувалия всъщност налива %-и за БСП и ДСП, а не гласувалия.
А че тяхната идея е да не гласуваме е ясно. Не трябва ли точно затова да се заинатим и да гласуваме, та било то и с невалидни бюлетини?

Труден
01.07.2009 16:44

@Елан Абе всеки да си прави каквото си знае. Аз споделям моето виждане на нещата. Ясно е, че ще гласуват по-малко от 50% от общия брой на Българските избиратели. Както и да гласуваш БСП и ДПС ще влязат с такъв ГОЛЯМ процент, че ще могат да стопират каквото си пожелаят. Манипулацията работи безотказно. Тези които няма да гласуват ще отидат до урните само ако има МАСИРАНА кампания за гласуване, но такава няма. Също, ако е в по-удобно време (септември), ще има повече гласували. Изходите са два: Или изборите по-късно (това няма да стане) Или да гласуват само 20% (и това… Прочети нататък »

W-SEO
02.07.2009 12:05

Хора, гласувайте за партия – изразете Вашата позиция! Гласувайте за всеки но не и за ДОГАН!

Тези от Вас, които не гласуват – те автоматично гласуват за ДПС – да си знаете

elan
elan
02.07.2009 12:18

До сега не съм се интересувала как точно става разпределението на гласовете, но покрай призивите ,,Гласувай!“ – ,,Негласувай!“ вчера се поинтересувах и ми разясниха следното нещо: Ако не гласувам, гласувам с невалидна бюлетина или гласувам за партия, която няма да премине 4%-та бариера, гласа ми ще бъде разпределен за партиите, които са я преминали и са се ,,класирали“ за парламента. Т.е. всички гласове на негласували или ,,неправилно“ гласували пропорционално се разпределят на онези, които не искаме и заради които сме дали протесният си вот. Във всички случаи те са си опекли работата отдавна, когато са приемали закона и се оказва,… Прочети нататък »

Veny
Veny
26.02.2013 11:30

Уважаеми господа (другари по съдба) ,системата е такава ,че и да гласуваш ,било то с празна или пълна бюлетина ,и да не гласуваш пак ще си пре…..н. Защото който е на власт ,той яде баницата ,А народа е казал ,че не е виновен този който яде баницата ,а тоя който му я дава. Защото като гласуваш си една хартийка ( извинете – бюлетина ) Защото правата и свободата никой няма да ти ги подари ,те ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВОЮВАТ. (четете Ботев и Вазов ,те са актуални и сега ) И ще те чуят ,единственно и само когато си на площада ,всред стотици… Прочети нататък »