Новият компютър
Новият компютър
Тази писаница е САМО за онези мои приятели и посетители, които си имат лични Интернет места и се чудят защо никой не ги посещава. Ако не сте от тях, може да разгледате нещо по-интересно в моето списанийце.

Тази писаница няма нищо общо със SEO, ама се надявам Google да не го разбере.

Както забелязвате, „Трудния блог“ изглежда пренаситен от допълнителни начини да се включите в разговорите, хвалбите и простотиите на неговите страници.
Може да се регистрирате по обикновения начин, да ползвате Facebook, сметката си, или тази на Google, да ме преследвате по петите чрез RSS, който без бой предоставих на Feedburner, както и да ме следите от близо чрез Facebook или Google reader.

Защо така стръвно съм се спуснал връз тези гиганти на социалната мрежа?
Щото не разбирам много от SEO.
Да, добре ме четете.
Ако не знаете как да изкарате своя Weblog на по първите места в резултатите на Google и другите търсачки, опитайте се да създадете мрежа, която ще ви популяризира, даже по-добре от всяка търсачка.

Идва времето, когато нашите компютри ще са мрежови терминали.
Тежките няколко тона операционни системи ще се олекотяват и ще се преориентират към Интернет приложенията, които ще са в основата на нашите Netbooks (мрежови тефтери).
Времето за стартиране на системата ще се намалява, заедно с увеличаването на скоростта и лимита за прехвърляне на информация.

Google създадоха своя Chrome browser така, че да работи по-бързо и по-добре с Интернет приложения, обръщайки се към нишата на Социалната мрежа.
Съвсем естествено е такъв browser (разглеждач) да работи много по-бързо във Facebook, My Space, Dig и всички останали интернет места, нахъпани с приложения.
На същия принцип Google решиха да направят и операционната си система.
В началото насочена към интернет потребителите тя ще се ползва в преименуваните на Netbook пре-конфигурирани notebooks, които не изискват тежка операционна система, поради спецификата на тяхното използване.
Клиента се нуждае от бързо стартираща операционна система, която да го свърже с мрежата.
Там, в мрежата са всички програми от които той (клиента) се нуждае.
В Интернет вече са нашите документи, биографии, фото-албуми, филми, книги, речници, социална среда, работно място, магазини, сателитни карти, банкови калкулатори, билето-продавачници, училища, аптеки… Само легло дето си нямаме там, но пък клавиатурата е удобна възглавница 😀

И щом имаме всичко това в нашия мрежови тефтер, защо да не го ползваме, за да си създадем своя кръг от приятели, почитатели, врагове, завистници, клюкари, подмазвачи, лизачи и плювачи!?
Изключено е да не сте член на някой Web site (Интернет място), като Facebook, Google, My Space или Yahoo. Само тези четири гиганта ви дават почти неограничени възможности за реализация във всяка помислена насока.
Ползвайте ги!

Ако аз имам сметка във Facebook, ще трябва да я поддържам активна, интересна, привлекателна и дури НЕОБХОДИМА за онези, които ме познават и са ми приятели там.
Естествено не мога да пиша и да развличам своите приятели по 24 часа в денонощието и затова когато разглеждам из мрежата, ползвам всяко интересно нещо като трошичка, която да пусна в своя Facebook профил на гладните за забавления и информация мои приятели.
Ако във вашият Weblog ми давате възможността да вляза със сметката си от Facebook, най-вероятно ще се възползвам от тази възможност, защото вземайки участие в интересните дискусии, които предлагате, ще разполагам с възможността да изпращам мненията си и на моята страница във Facebook. Че няма да си губя времето да пиша само за вас, я!
Ще мога да ви добавя като приятел, за да не опускам нищо от интересните нещица, които споделяте, и заедно с това ще съм част от ВАШАТА мрежа.
Винаги когато кажете нещо, дори и да не го прочета във вашия Weblog, аз ще го имам във Facebook.

Ако имам сметка в Google, а вие имате онази джаджа, дето ми позволява да ви следвам в Google Friend Connect, аз ще щракна там, ако сте ми интересен, и всички ваши писаници ще ми се изсипят в Google Reader, защото те са помислили да ми е лесно и удобно.
Даже ако МНОГО ми харесвате, може и приятел да ви направя и тогава съвсем не можете да се отървете от мен. Ще стана част от ВАШАТА МРЕЖА докато смъртта ни раздели.

Всеки един от тези гиганти на социалната мрежа разполагат с онова нещо дето на Английски му се вика API и умни програмисти са ни направили приложения, с които да свързваме нашите блогове с тях. И понеже аз връзвам моя блог с Facebook (да кажем), и ти връзваш твоя пак там, двамата заедно с един куп други плямпачи се оплитаме като агнешки чревца и създаваме една вътрешна мрежичка, където никой от никого не може се отърва. Ама нали това е целта, без SEO да се намираме?

Не си мислете, че това не е за вас, или че не е толкова важно.
Ако не беше важно, нямаше да си губят времето с него.
Щом ГОЛЕМИТЕ го ползват, ползвайте го и вие.
Не е трудно.
Разровете се, прочетете, питайте, мъчете се.
Ако не друго, поне ще ви е интересно за няколко дни докато се откажете.
Но ако не се откажете, и ако наистина има какво да кажете във вашия блог, ще видите как от ден на ден, без да имате и хабер от SEO, вашето интернет място ще придобива вида на шумно и задимено кафене, докато един ден вие ще станете… ненужен 😀

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаЗащитен: Къде живея в Йоханесбург
следваща писаницаПриказка за Градината (10) – за тополата
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
2 коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари
Ben
27.07.2009 12:02

Всичко много добре казано , ами като големите мрежи слагата “ нофолол “ малко обезкоражаващо.

Труден
27.07.2009 12:17

Не е толкова важно „nofollow“ в случая.
Социалните мрежи трябва да се ползват за увеличаване на трафика и намиране на постоянни посетители, а не за добри резултати в „Google“.

Още в началото казах, че

Тази писаница няма нищо общо със SEO

Тя е да подскаже ползата от социалните мрежи за посещаемостта на нашите блогове.