Ще ни задължат да ги избираме

0

Преди няколко дни докато пишех за по-голямото и по-малкото зло, се сетих как по социалистическо време ни водеха под строй да гласуваме и отечественофронтовци от ранни зори звъняха по звънците на жилищните блокове да ни подканят към урните.
В ония времена негласуващите бяха народни врагове, които не желаят светлото бъдеще на своя отруден народ, а днес какво? – погледнах с ужас към себе си, не съм гласувал от 20 години.
И си помислих, ма’а му стара, не може да не ни задължат и при демокрацията да гласуваме.
Щото то ако никой не гласува, значи никой не вярва на светлото бъдеще (не че не го иска), а недоверието говори лошо за демокрацията и за онези които демократично ни водят по нейния светъл път.

И ето, днес чета, че проучването на общественото мнение е стигнало до Иван Бедров с въпроса „За или Против въвеждането на задължително гласуване“.
Значи просветна ѝ на демокрацията.
Прищрака им в нечии кухи кратуни, че както е тръгнало, скоро парламента ще е представител на една малка противна… искам да кажа двуполюсна групичка от платени и втвърдени гласоподаватели.
То не че и сега не е почти така, ама на следващите избори властта няма да е почти, а изцяло в техни ръце; не на гласоподавателите, а на ония които са им платили и са ги втвърдили, и ще им е дадена в ръцете от целокупния Български народ.
Хем ще е по-европейски, хем и по-оправдателно; ето бе, вие ни избрахте. Всеки протест е несъгласие с другата половина от народа.
Сега не могат да го кажат, но тогава ще могат, и ако половината се вдигне на протест, другата половина ще бъде призована да го потуши.
Глей как се впуснах в черни пророчества.
Я да си изплакна главицата с малко демокрация:

1-во, както вече споменах в предишната си писаница, предлага ни се демократично да изберем злото; по-голямото или по-малкото.
2-ро, не може да се отказваме от избора си. Длъжни сме да бъдем съучастници в избора на злото; по-голямото или по-малкото.
3-то, няма трето, защото двете са ни напълно достатъчни.

При социализма нямахме никакъв избор, защото имаше само едно зло, и бяхме длъжни да гласуваме за него.
Сега вече ни се дава избор за злото, че даже ни питат дали искаме да ни задължат да гласуваме, а на нас ни е през южния поток.
Е, ми така демокрация не се прави, и щом ще ви е през оня поток, не само че ще ни задължат да ги избираме, но ще ни отнемат и избора и ще ни върнат пак в социализъма, където си имахме само едно зло, никакви протести в България и само един контра протест в братска Чехословакия.

Та, въпросът е доста сериозен и е много безотговорно да си го слагате на южния поток.
Задължителното гласуване е най-демократичната форма на избор.
И още от сега искам да предложа, да се гласува с пластмасови, магнитно подписани сини, червени, кафяви и турско сини картончета, които да са достатъчно големи, за да не могат да се глътнат или скрият в джобовете.

С братския европейски съюз, напред към светло демократично бъдеще.
Слава на НАТО, верен щит на мира.
Смърт на тероризма, авторитарните режими и всичко, което не прилича на нашата демокрация.
Вечна слава на капитализма!

Оставете Мнение

avatar

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Запиши се за отговори  
Уведоми ме за