#Facebookdiet, или защо реших да не ползвам Facebook за един месец

0
386
#facebookdiet
#facebookdiet

Днес реших да започна #Facebookdiet (#Фейсбукдиета)
Защо?
Защото Facebook, YouTube, Apple и Twitter решиха че имат право да ни отнемат гарантираното право на свобода на словото. Тези четири безсрамни Интернет гиганти най-нагло, взеха координирано решение да запушат устата на Алекс Джоунс и екипа му, като изтриха от социалните мрежи неговия website InfoWars.

С този си акт, тези монополисти потвърждават твърдението ми, че вече сме преминали във фазата на „демокрация ПРОТИВ„. Това е фазата, в която управляващите усукват демократичните ценности до степен при която всички граждани се третират като потенциални престъпници. И това се прави с твърдението, че така се гарантира нашата сигурност.

Излишен е въпросът прави ли ни цензурата да се чувстваме по-сигурно.
По-сигурно ли се чувстваме ако ни е забранено да изразим своите съмнения, неодобрения и критики към управляващите, и техните действия и решения? По-добре ли ще се чувстваме ако имаме право да викаме „браво“, но нямаме правото да извикаме „предатели!“?

Не е важно дали Алекс Джонс е свестен и правдив или е алармаджия, комуто нищо не се харесва. Ако могат да запушат неговата уста, могат да запушат и вашата. А и не ви ли кара да се чувствате неудобно, когато властта запушва нечия уста, а вашата е широко отворена. Не е ли това обида към вашите ценности, които нямат какво да кажат и което е по-лошото – съгласяват се с арогантното отнемане на човешките права?

Мен лично всичко това много ме притеснява и затова реших за един месец да не посещавам Facebook, YouTube и Twitter, след което ще ги огранича до минимум. Търсенето в Интернет вече ще го правя с Bing, DuckDuckGo и Ecosia.
Предполагам, че за мнозина ще изглеждам като Дон Кихот, който се бие с вятърни мелници, но ако аз не го направя, кой друг ще го направи?

Ако ти не го направиш, кой друг?

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаНазидателното Слово на Руския Патриарх Кирил
следваща писаницаМорални Норми и Как Да Познаем Кое е Морално и Кое Не
Труден
Роден: да, в Белене (Плевенско) | Местожителство: Зорница/Смолянско | Възраст: неузряла | Женен: щастливо за Анелия Енчева | Деца: Денислав и Надежда | Тъмно минало: комсомолски секретар, две сбивания | Светло бъдеще: закъснява
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари